Less men glad ändå :)

Jag vill börja med att säga att jag är lycklig och glad trots denna lilla lista. Jag känner ändå att jag vill presentera en liten samling av saker som jag INTE kommer att sakna med Öland.


  1. Kranvatten som innehåller mer järn än vatten.
  2. Envisa flugor
  3. Dumma svalor 
  4. Ensamma pratsjuka gubbar
  5. Kalmar Länstrafiks förmåga att aldrig hålla tiderna, samt deras otrevliga busschauförer. 
  6. Gråsuggorna
  7. Att sova i stuga, stuglukten sätter sig rätt bra i ALLT.
  8. Lukten från turister som varit inne i Järnåldersbyn
  9. Att se 7 miljoner tyskar med illasittande/avslöjande cykelbyxor, dålig hållning och gräsliga frisyrer, varje dag.
  10. Vädret som aldrig kan bestämma sig.
  11. Utbudet på ICA
  12. Priserna på ICA
  13. Att jag bara hittat Kinapuffar på en enda affär hittils.
  14. Trafiken samt trafikanter från "underjorden"
  15. Faktum att man ständigt kör 20km/h saktare än gällande hastighetsgräns.
  16. Världens sämsta mobiltäckning (parlino), gäller även mobilt bredband (telia)
  17. Avsaknaden av möjlighet till att äta/tillreda ordentlig lunch på jobbet.
  18. Att leva i resväska
  19. Att sova 1½ timma på en tältsäng i butiken innan jag öppnar. 
  20. Men framför allt - Att vara så långt ifrån min fästis Christian!!

Jag kommer sannolikt återvända till Öland i framtiden, förmodligen då på bilsemester med barn i baksätet. Men det ligger nog några år bort. Jag och Öland ska ta ett välbehövligt break, och jag ska hem och njuta av den västkust som börjar kännas som "hemma" mer och mer. Även om vi flyttar till smålands inland, så är kusten ändå bara 10 mil bort, och vi har ju en stor del familj där som vi kommer att hälsa på, så det känns ändå lite som att vi är kvar på västkusten (bästkusten).

Efter idag har jag 3 dagar kvar i butiken och jag räknar ner nästan varje timma. Längtar hem rätt ordentligt nu. Varför blir längtan alltid starkare när man börjar kunna räkna timmarna? 

Helt underbart!!!

Alltså, jag finner knappt ord. Jag har sett den här videon flera gånger på raken nu, och kan inte sluta le (och nästan gråta lite). Vilken helt fantastisk idé och så modigt! Vilken helt underbar start på en vigsel!!




Vilken överaskning!

I går när jag kom hem med tåget hade Christian en överaskning till mig :) I vardagsrummet hade han monterat upp en säng som han varit iväg och köpt dagen innan. Världens finaste!! Dessutom hade han lyckats pruta till sig det tillhörande skötbordet. Vi fick med två spöket labans oxå :) Han hittade dem på blocket och blev rätt förtjust, 900 kr betalade han :) Paret som han köpte dem av berättade att de var köpta i Australien och fraktade hit tillSverige innan hon ens blivit gravid för att hon tyckte de var så fina. De är massiva och i superfint skick. Det är en riktigt fin resårmadrass i sängen och höjden är justerbar.



Ursäkta om det är mycket babysnack nu, men det är lixom en stor del av vårt liv nu :) Det är så kul att förbereda inför det kommande äventyret!  Bebisen är ca 40 cm lång och väger drygt 1.3kg i dagsläget. I morgon ska vi till barnmorskan och lyssna på hjärtat igen, spännande :) Förra gången riktade den en ordentlig spark rakt på aparaten som hon körde runt på magen, den gillar det tydligen inte.

Vi har förmodligen fått vår lägenhet uthyrd från 1:a sept. Vi ska träffa paret som vi valt ut på onsdag och fixa allt papper, sen är det klart. Känns skönt att inte behöva betala dubbla hyror!

Nu har jag bara en vecka kvar på Öland, sen har vi två veckors semester innan Christian börjar jobba. Vi siktar på Norrland och hoppas kunna göra några släktstopp på vägen. Vi får se om vi kommer upp till Gauto. Christian hoppas att mamma inte tömt sjön så det finns några fiskar kvar för honom att sukta efter :)

Kram Sandra + ½




V.28 i morgon :)

Shit snart går vi in i en ny vecka och tiden bara springer förbi. Nu går det allt bra fort! Om några veckor flyttar vi in i vår hyresrätt på 108 kvm i centrala Gislaved. Det är en jättefin lägenhet, och jag kan se mig själv sitta hemma där och ha det mysigt i höst. Att vi fick tag på en mysig och bra lägenhet kändes otroligt viktigt för mig eftersom vi dels flyttar till en plats där vi inte känner någon och dels för att jag kommer att spendera mycket tid i lägenheten de första månaderna. 

Vi gör vårt sista besök hos barnmorska i Gbg på tisdag, efter det är det barnmorska och föräldragrupp i Gislaved som gäller. Barnmorskan i gbg är väl ok men jag känner inte att vi har fått någon riktig kontakt och det känns rätt skönt att byta. Att vi sedan ska gå på föräldragruppen i Gislaved känns kanon, och jag hoppas att vi träffar lite hyggligt folk där. Jag kommer dock att vara en månad längre gången än de andra i gruppen eftersom vi kom in lite sent med anmälningen, och det känns väl lite läskigt :)

Vagnen står nu hemma i lägenheten och väntar på att jag ska få komma hem och provköra den hihi. Christian har dessutom köpt bilbarnstol som hör till, fast i svart. Man kan sätta den direkt på vagnen så man slipper lyfta upp det lilla knyttet om det somnat i bilen och man bara ska och handla eller så.

Nu har jag börjat räkna ner på riktigt när det gäller min praktik. På måndag åker jag hem och ska vara hemma i 4 dagar, ska bli sååååå skönt. Har inte träffat min älskade karl på nästan 2 veckor nu. Här på Öland skiner solen och det är varmt, men det kan man knappats njuta av när man står i en stekhet butik från 10-18 utan möjligheter att ta rast/lunch eller har några möjligheter att tillreda sin mat, inte ens micro eller kyl. Börjar bli rätt less på knäckebröd....


Här kommer en bild på blåvalen i V.27+4


Puss, kram och bamsespark!

Barnvagn

Ja då ska vi alltså gå och bli med barnvagn. Efter att i flera månader varit säkra på att det är en trehjuling vi vill ha, så har vi övertygats om att en fyrhjuling med svängbara framhjul är bättre. Efter en trevlig stund på Babyproffsen med en hjälpsam säljare hittade vi vagnen som vi båda vill ha. Christian har (som vanligt) ringt runt och prutat, och vi har nu hittat vår pärla i en butik i Gislaved.  

Emmaljunga nitro city med quadrolift i färgen Brown check.... ett exemplar väntar på oss i butiken, och i morgon ska C åka och hämta den :)


Kan knappt vänta på att få stoppa om vår lilla gospropp i denna och köra runt :) Bara 3 månader kvar!!



RSS 2.0