Grattis!! ( 2 dagar i efterskott)

Idag (15/12)vill jag säga grattis till två av mina äldsta vänner, och då menar jag inte äldsta som i gamlaste :)



Grattis

Anna Edvall som har varit min vän sedan jag var 5 år gammal, fyller idag 27 år :) Jag hoppas att du får en underbar dag och allt du mår som du förtjänar. Vi får se till att cs när jag kommer hem igen. PUSS



Fina Johan fyller oxå 27 år idag, och jag vill passa på att Gratta dig och önska dig en kanondag!!



Taj Mahal

Idag har vi vandrar runt i gamla Agra och blivit ratt trotta i fotterna. Vi har bokat en sovplats pa taget till Varanasi ikvall, en tolv timmarsresa som kostade oss ca 300 kr for oss bada.  Vi kom just ut fran en liten skabbig restaurang med varldens godaste mat! vi bestallde lite olika ratter med 4 drickor och en flaska vatten. Hela middagen kostade oss ca 50kr. Godaste maten hitils!!

Har bjuder jag pa lite bilder fran gardagen.

Har ar en vara indiska vanner som fnittrigt kom fram och fragade om de fick ha med oss pa sin gruoobild :) Sa vi passade pa att be dom ta ett kort med var kamera oxa :) Detta hande flera ganger under dagen.


Har star vi framfor det magnifika Taj Mahal, vi fick be maaaaanga olika att ta bilden at oss innan kortet faktiskt blev bra. Det borde finnas korkort for kameror!




Las aven pa var sida pa resdagboken.se  sok efter snadris sa kommer ni till var resa.

Puss och kram!

Hej familjen och vanner!


Nu sitter vi pa ett hotell i Agra som heter Shanti Lodge. Vi har just atit middag och sett solen ga ned over det fanastiska Taj Mahal.

Vi akte fran New Dheli kl 6 i morse med tag till Agra. Att fa tag pa biljett visade sig vara ratt svart. 100 indier sk\let i en fran alla hall och ville tjans provision pa oss. De kunde ljuga ihop allt mojligt for att fa oss att inte ga till stationen och kopa biljetten. Nar vi antligen fatt tag pa biljetter kandes det valdigt skont. Men vi var tvugna att stiga upp kl 4 pa morgonen for att fa kopa biljetter. Resan tog tva timmar och var riktigt behaglig.

Vi tog en taxi till ett hotell nara Taj Mahal som vi sett ut i guideboken. Vi prutade ner priser ordentligt! Rummer ar helt ok och vi har utsikt over Taj Mahal.  I dag har vi varit dar och sett den fantastiska byggnaden! Vilket masterverk! Efter det tog vi en cykeltaxi till Agra fort. Vara cykeltaxis vantade pa oss i nastan 2 timmat och skjutsade oss sedan hem till hotellet igen. For resan betalade vi 100 rupier. Dvs ca 20 kr :) Men Christian fick inte aka hela vagen. I en backe blev hans chauffor lite trott. Sa min kara sota karl fick ga medan jag akte som en prinsessa pa min skabbiga cykelfotolj :)


Nar vi at middag sa hads vi apor runt oss pa alla tak. Dom ar saaaaa sota!! Vi har aven sett papegojor och 100000000 jordekorrar. Kor pa gatan, valpar, asnor och en kamel!

Nu ska vi lagga oss och lasa lite pa rummet for att sedan ga i sang tidigt. I morgon ska vi sova ut or forsta gangen pa flera dagar. Det ska bli skont!!

Puss och Kram!!



Bilder kommer i morgon


Vilken semester?

Ja nu ar vi alltsa framme, vi ar rejalt jetlaggade och jag kanner mig helt slut. Flygresan gick bra och vui har hittat ett hotell for natten. Shit, Indien ar verkligen ett kaos! Turkiet ar ett himmelrike jamfort med detta. Men vi mar bra iaf. Var forsta prio nu ar att fa nagot i magen och sedan ta det lugnt resten av dagen.

Ville bara saga att vi mar bra, aven om vi ar trotta. Och jag uppdaterar mer nar jag har mer energi. KRAM

svårt!

Det är svårt att packa när man inte vet vart man ska!! På kartan kan jag peka ut vart jag ska, menjag har ingen aning om vad jag kan förvänta mig. Jag försöker packa lite kläder trots att jag tidigare sagt att jag ska resa med tom väska. Men jag tänkte att jag packar lite kläder som jag kan göra mig av med på vägen. Oömma kläder som jag inte kommer att sakna. Problemet är att jag inte vet om jag ska packa varma eller kalla kläder, snygga, fula, eller heltäckande. Ena dagen ska vi vandra i begen medan vi nästa dag ska ligga på stranden. Shorts eller täckbyxor, linne eller stickad tjocktröja med vantar och mössa. Det är skitsvårt!! Är det nu så att solen gassar och det är varmt, känns det inte så kul att släpa runt på en stor ryggsäck med ullsockar. AAAAARRRHHGG!!

Egentligen så skiter det i vad jag packar för kläder. Huvudsaken är vilka piller jag har med mig, man kan aldrig ha för många. Jag vill verkligen inte bli sjuk, min största farhåga!!! Jag minns med frossa hur gott jag mådde i Thailand -03.


I morgon ska jag på massage, det är precis vad jag behöver. Min axel har precis börjat krångla igen. Ikväll har inflammationen varit riktigt elak. Ser inte fram emot att sitta på ett flyg 8 timmar i sträck. Så nu hoppas jag att massagen i morgon gör susen.

Ikväll skulle jag egentligen ha träffat klassen på Liseberg, men jag kände att jag var tvungen att prioritera förberedelserna inför resan. Trots att det känts som att jag haft all tid i världen, blir det ändå rätt stressigt. Men nu börjar jag känna mig ganska klar. Ska städa lite i morgon bara :)

Tror ni att det är overkill att ta med min uppblåsta pilatesboll som handbagage?

Jag saknar dem redan....

....mina vänner på TV. Ja, då har jag alltså sett klart hela "Sex and the city", boxen och filmen...... saknar dom redan. Jag som var så anti innan, och nu tycker jag dom är helt underbara allihop. Förutom Big, han är för gammal för att spela snygging :)

Nu är det dags att städa, så att det är fint när vi kommer hem från Indien. Är lite kluven, vet inte om jag ska plocka undan julpyntet innan vi åker, eller om det är kul att ha det kvar till i mitten på januari... Jag får suga på det en stund till.



Jag fick just en uppmuntrande kommentar på facebook av min barndomskompis Lotta, och som tack för det bjuder jag på en vacker bild från tonåren :)


Din kontakt är min takt och min kontakt är din takt, banankontakt i tredje världen?

När vi är i Indien kommer vi att ha med våra mobiler, eller iaf en.

Att skicka SMS till oss till vårt svenska nummer kostar lika mycket som ett vanligt sms. Så skicka så många ni vill :) Att svara för oss kostar 3.50 kr/SMS. Vi laddar upp med pengar innan vi åker, men vi kommer nog inte att ringa er från mobilen. Det kostar nämligen 22.37 kr/minut för oss att ringa SAMT att ta emot samtal från er.

Vi kommer även försöka att besöka en del internetcaféer. Så följ oss på resdagboken.

Klicka HÄR för att komma till vår dagbok.

Puss och kram


Look a like

Jag har alltid fått höra att mina händer och fötter ser lite "annorlunda" ut. Senast i helgen när mamma var här, fick jag höra ett och annat om mina knubbiga fötter.




I tonåren var jag kanske inte helnöjd med mina händer och fötter. Men idag kan jag säga att jag är riktigt stolt över mina korvar. Jag har lärt mig olika trick med mina tår, till exempel kan jag sära på alla tår varpå jag lägger lilltån över den tån som är bredvid. Jag kan vicka på mina lilltår (fast dom är så små att dom knappt finns). Och hittils har jag inte träffat någon som kan göra det. Någon som vill utmana mig i tåtricks? Jag är även expert på att nypas med dom, och har nog varit upphovsmakare till en hel del blåmärken på karlars vader under mina dagar. Min kära syster har rätt knepiga tår hon med, men inte riktigt lika ugly som mina.

Bellas fötter till vänster och mina till höger.... vackert, eller hur?!



Förresten har jag startat en look-a-like tävling med mina fingrar. Vad tycker ni? Själv tycker jag att kaviarstumpen är identisk med mitt lillfinger, man kan även se en liten kaviarnagel och till och med färgen är lik,. Sibyllas raggarkorv med mosmeny, är kanske lite väl tjock och en smula för solbränd för att matckha mina bleka fingrar.

 




Vi får se om det dyker upp fler bidrag i tävlingen, och tills dess så gömmer jag mina tår under kinderäggshattar.





SOV GOTT!

En vecka kvar till avfärd!


Ihhhhhhhhhhhhhh, jag är nervös. Nu är det bara en vecka kvar tills vi åker. Idag har Chrisitan scannat in pass och andra nödvändiga handlingar som man kan behöva ha kopior på. Soffan i gästrummet har blivit den officiella packningsyta, där diverse "typiskt-bra-å-ha-saker" ligger i prydlig ordning. I veckan ska vi shoppa på apoteket och våra stora ryggsäckar har precis burits ner från vinden. Känns som att vi är på väg, kan inte fatta att vi åker om bara några dagar!

Med mitt resesällskap så behöver i alla fall ingen oroa sig för att jag inte är väl förberedd :) Christian är grymt organiserad och dessutom har han redan varit i Indien.

RSS 2.0